Zöld Hétfő Napok - minden hónap első hétfője

Az eseményen résztvevő webáruházak díjmentes kiszállítást vállalnak az aznap leadott megrendelések esetén, értékhatártól függetlenül vagy kedvező feltételek mellett.

Zöld Hétfő ingyen szállítási napok

Összefogtak a hazai webáruházak a szmog ellen

Összefogtak a hazai webáruházak a szmog ellen: a környezetszennyezés elleni küzdelem jegyében két hazai cég igyekszik összegyűjteni azokat a webshopokat, akik futáros kiszállításaikat ingyenesen vagy kedvezményesen ajánlják minden hónap első hétfőjén. A következő Zöld Hétfő december 5-én lesz.

Azt már sokan felfogták, hogy a tömegközlekedés használata összességében környezetbarátabb, mintha minden egyes autótulajdonos külön-külön autózna munkahelyére és haza. Emellett azonban az is nyilvánvaló, hogy az online vásárlás is hasonlóan környezetkímélő lehet a hagyományos bolti vásárlásnál.

Zöld Hétfő december 5-én

A Greenlogistics.org kutatásából részletes eredményeket is kaphatunk arról, milyen átlagos károsanyag-kibocsátással jár az, ha minden egyes megrendelt vagy megvásárolni kívánt áruért egyénileg, autóval mennek el az ügyfelek: ehhez képest egy webáruház futárja nemzetközi átlagban 80-120 terméket visz házhoz naponta egyetlen járművel (amely ráadásul sok esetben az autóknál sokkal jobb környezetvédelmi hatású motor). Minél több webáruház csatlakozik tehát egy környezetvédelmi célú akcióhoz, annál több termék válik elérhetővé  a futáros megoldással - ha ehhez ráadásul kedvezmények is kapcsolódnak, talán a vevők is könnyebben állhatnak át egy zöldebb vásárlási gyakorlatra.

Ha Ön is szeretne tenni valamit a környezetéért, ráadásul úgy, hogy az Önnek is jó legyen, akkor csatlakozzon a Zöld Hétfőhöz!

www.zoldhetfo.com