Zöld Hétfő Napok - minden hónap első hétfője

Az eseményen résztvevő webáruházak díjmentes kiszállítást vállalnak az aznap leadott megrendelések esetén, értékhatártól függetlenül vagy kedvező feltételek mellett.

Zöld Hétfő ingyen szállítási napok

Az online vásárlás és a környezetvédelem

Ha visszagondolunk a 90-es évekre, akkor eszünkbe jut, hogy annak idején egy-egy termék felkutatása mennyi idővel és energiával járt. Mentünk boltról-boltra, kerestük a legjobb árakat és órákon át autóztunk a városban. Szerencsére ma már sokkal könnyebb dolgunk van. Az interneten minden terméket megtalálunk, amire szükségünk van, sőt pár kattintással meg is vehetjük őket azonnal.

környezetbarát vásárlás, online, no szmog,

A mai üzemanyagáraknak és a pénzügyi válságnak köszönhetően rengeteg cég veszteségesen működteti a valós boltját, de az internetes kereskedelem soha nem látott mértékben növekszik.
Persze, engem sokan elfogultsággal vádolnak, mivel benne élek az e-kereskedelemben, azonban én tényleg úgy gondolom, hogy az online vásárlás olcsóbb és környezetbarátabb.

Üzemanyagot, időt és pénzt spóroltam. Sőt!

Például nem is olyan régen kellett volna vennünk egy különleges gyógyszert a kutyánknak. Találtam is egy boltot tőlünk 60 km-re, ahol lehetett kapni. Régen ilyen esetben beültünk volna az autóba és elmentünk volna érte, azonban az interneten találtam egy boltot, ahol ugyanez a gyógyszer 5.000 ft-tal olcsóbb volt. Megrendeltem és másnapra már benne is volt a postaládában, amit amúgy is minden nap megnézek.
Így megspóroltam egy csomó pénzt és időt, ráadásul a környezetet se szennyeztem.

Ezenkívül az elmúlt 6 hónapban még nagyon sok esetben jelentett volna problémát, ha személyesen kellett volna elmenni a boltokba, helyette inkább az interneten vásároltam. (toner a nyomtatóba, óvodai fektető, kés, könyv, stb.)

Az ellentábor véleménye

Persze, most biztosan azt gondolja, hogy a csomag kiszállítása sem környezetbarát, és ez jogos is. Azonban a fenti esetekben 2 lehetőség közül választhattam:

online vásárlás, dugó, kényelem

  1. Beülök az autóba és elmegyek megnézni boltról boltra, hogy hol lehet kapni és hol olcsóbb
  2. Megveszem az interneten és a futár, aki amúgy is minden nap jár errefelé elhozza nekem

Azt se felejtsük el, hogy a szupermarketek és a bevásárlóközpontok néha a világ másik végéről szerzik be a termékeiket, míg az interneten sokkal nagyobb eséllyel találok helyi kereskedőt, hazai termékkel.

Mekkora energiaigénye van egy bevásárlóközpontnak?

Belegondolni is szörnyű, hogy egy valós boltnak mekkora energia és erőforrás igényei vannak: fűtés, világítás, klíma, a polcok folyamatos feltöltése...
Ezzel szemben, ha online rendelek, akkor egy olyan raktárból kapom meg az árut, ahol ezeknek csak a töredékét veszik igénybe.

Az internet virtuális, nem tudom megfogni a termékeket

Az is igaz, hogy az interneten nem lehet megfogni a termékeket, azonban jóval több információt kapok róluk és könnyedén elolvashatom, hogy másoknak mi a véleménye egy adott termékről. Így a döntésemet jobban át tudom gondolni.

Sok a csaló az interneten

Sokan még ma is félnek kártyával vásárolni az interneten, mert attól félnek, hogy az adataikat felhasználják a csalók. Azonban nem árt tudni, hogy egy valós boltban is a kártyás vásárlás alkalmával simán hozzáférhetnek az adatainkhoz. Ráadásul az interneten lehet utánvéttel is fizetni, így ezt a félelmünket is könnyedén orvosolhatjuk.

Hogyan kell online vásárolni?

Íme néhány jó tanács, amit az internetes vásárlásnál be kell tartani:

  • Soha ne ítélj első látásra! A gyanúsan alacsony árakkal is legyél óvatos! Mindig nézd meg, hogy az adott boltnak van-e elérhetősége és másoknak mi a véleménye róla!
  • Ellenőrizd, hogy a kereskedőnek van-e adatvédelmi nyilatkozata!
  • Olvasd el az üzletpolitikáját és a vásárlási feltételeit, mielőtt fizetsz!
  • Állíts be a bankkártyádra vásárlási limitet!
  • Regisztrációnál használj olyan jelszót, amit csak te ismerhetsz!

online vásárlás, kényelmes és élvezetes

És végül ne feledd, az interneten vásárolni nagyon szórakoztató. Olyan, mintha vadásznál a jó árakra vagy alkudoznál. Csak itt sokkal gyorsabb és környezetbarátabb, mint autóval megtenni ugyanezt.

Jó vásárlást!