Zöld Hétfő Napok - minden hónap első hétfője

Az eseményen résztvevő webáruházak díjmentes kiszállítást vállalnak az aznap leadott megrendelések esetén, értékhatártól függetlenül vagy kedvező feltételek mellett.

Zöld Hétfő ingyen szállítási napok

Helyben vedd meg! (vagy az interneten)

Több mint 70 bolt csatlakozott a Magyar Kerékpárosklub 2010. decemberében indított kampányához, mely a gyalogos és kerékpáros bevásárlás gazdasági és társadalmi előnyeire igyekszik felhívni a figyelmet.
minek autózni, ha van más megoldás?
A lakosságot pontgyűjtő nyereményjátékkal motiváló társadalmi célú kampány egészen február végéig tart Zuglóban, tavasszal pedig Budapest több más kerületében is elindul.

internetes vásárlás környezettudatosan
Bár az autós bevásárlások gazdaságosnak tűnhetnek, számos vizsgálat bizonyítja, hogy hosszú távon nem csak a környezetre - és ezáltal egészségünkre - hanem pénztárcánkra is rossz hatással vannak.

Ráadásul tönkre teszik a lokális kereskedelmet és szolgáltatóipart, veszélyeztetve a helyi közösségeket, hiszen a nagy bevásárlóközpontok a kis üzletek, műhelyek, piacok vevőit "csábítják el".

A decemberben kezdődött kampány arra igyekszik rávilágítani, hogy munka és lakóhelyünk környezetében gyalogosan, vagy kerékpárral elérhető távolságban minden szükséges áru és szolgáltatás fellelhető. A lakosságot pontgyűjtő nyereményjátékkal motiváló társadalmi célú kampány egészen február végéig tart Zuglóban, majd tavasszal Budapest több más kerületében is elindul. A program hosszú távú célja tehát az emberek egészségének javítása, a helyi gazdaság fellendítése az aktív közlekedési módok (gyaloglás és kerékpározás) népszerűsítése és a rövid távú utazások előnyben részesítése által.

A játékhoz bárki csatlakozhat. A zuglóiaknak - mint ahogy más kerületi, települési, városi embereknek - nem kell messzire autózniuk, ha élelmiszert, zöldséget, villanykörtét, papír-írószert, vagy például képkeretet szeretnének venni. Elég, ha a helybenveddmeg.hu oldal térképén megkeresik az akcióban résztvevő boltokat, melyek bejárati ajtaján Helyben vedd meg! matrica is jelzi, hogy az adott üzletben pontokat kaphatnak a gyalogos, vagy kerékpáros vásárlásokért.

A február végéig tartó kampányban minden résztvevőnek 18 matricát kell összegyűjteni ahhoz, hogy esélye legyen az 50 darab egyedi Helyben vedd meg! táska, vagy egy 100 ezer forintos vásárlási utalvány megnyerésére.
A játékról és a programról további információk a kampány honlapján olvashatók.

Forrás: Tudatos lét

ui.: ehhez már csak annyit tudunk hozzáfűzni, hogy ha nem talál valamit "helyben", akkor rendelje meg az interneten valamely magyar webáruházból! Így pénzt és időt spórol, ráadásul védi a környezetét és a magyar kereskedőket.